Alma Christensen

1890-1960

Byens mest kjente danseskolegründer

Alma Christensen ble født i Munkhaugveita i 1890 som datter av arkitekt og senere byarkitekt Johan Martinius Christensen. Familien flyttet kort tid etter til Prinsens gate 4 C.  Lille Alma viste tidlig at hun hadde teft for forretninger.  Som 10-åring samlet hun og hennes klassevenninne Hildur Piene inn rester av silkebånd og plysjstriper fra Pienes båndfabrikk. Venninnen var fabrikkeierens datter. Varene solgte de med stor fortjeneste. Før Alma var 20 år arbeidet hun i en bokhandel. I 1921 deltok hun etableringen av et danseinstitutt i byen (Ingvar Ericsons Danseinstitut), som senere fikk hennes navn: Alma Christensens Danseinstitut. Dette var en danseskole for barn, som først holdt til i Håndverkerforeningens lokaler i Kjøpmannsgata 12, så i Trønderhallen i hotell Trønderheimen, og fra 1955 til 1993 i Arbeiderforeningen i Kongensgt.19.

Hun hadde studert dans ved Emilie Walboms danseinstitut i København. Læremesteren ble kalt «Den energiske fruen» og kanskje var Alma Christensens inspirert av denne energien. Senere hadde hun et titalls utenlandsopphold for å lære nye danser og teknikker som hun tok med seg hjem.

Hun samarbeidet også med flere andre som drev danseundervisning, som Hansia Døsen. Alma Christensen ble formann i Yrkeskvinners Klubb, tilsluttet «Norges Yrkeskvinners Landsforbund», som skulle bedre yrkeskvinnenes stilling i arbeidslivet.

Hun ble en institusjon i byen på danseområdet. Da hun døde, i 1960, tok Norny Gran (1927 -2007) over virksomheten og drev videre fram til 1993. Alma's restaurant, som ligger i Arbeiderforeningen i dag, er oppkalt etter henne.

Utforsk Wall of feminism videre

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423