Feministhuset i Trondheim er det eneste i sitt slag i Skandinavia. Her er flere kvinneorganisasjoner samlet under samme tak, og vi samarbeider mye, både internt og eksternt. Feministhuset arrangerer åpne møter, faste kunstutstillinger, lese- og skrivesirkel, Wall of Feminism og Kvinnetekstivalen - en festival om kvinners forhold til tekster.
Leietakere i 2024 er Trondhjem Sanitetsforening, Trondheim Zonta, Kvinnefronten Trondheim, Panter Tanter Produksjoner, Kvinnegruppa Ottar Trøndelag, Midtbyen Husflidslag, Kvinneligaen for Fred og Frihet Trondheim, 8. marskomiteen og Krokotit Kvinneteatergruppe som alle har arrangementer og møtene sine her.
Det er plass til flere, så ta gjerne kontakt om din organisasjon vil bli med! Man kan også engasjere seg i huset som individuelt medlem, bare trykk på knappen øverst til høyre og bli med. Sammen forandrer vi verden!

Vårt formål

Feministhuset i Trondheim skal være et åpent og inkluderende hus, og har som formål å være en møteplass og arena for inspirasjon og læring for feminister i alle aldre og med ulik etnisk bakgrunn.

Foreningen skal ha et inkluderende, mangfoldig og antirasistisk miljø som skal styrke  feministers arbeid for kvinners rettigheter og likeverd globalt og lokalt gjennom blant annet samfunnsdebatt, seminarer, verksteder og kunstneriske uttrykk.

Feministhuset skal være en møteplass for etablerte og gryende feminist- og kvinneorganisasjoner som trenger et sted å møtes. Feministhuset skal være partipolitisk- og religionsuavhengig.

Feministhusets vedtekter

Vår historie

Fra 2016 - 2019 fylte 8. marskomiteen i Trondheim og mange andre feministiske organisasjoner, samt en rekke frivillige, et tomt butikklokale i Olavskvartalet med et feministisk program i mars. Formålet med POPUP Feministhus var å sette fokus på temaer innen kjønn og likestilling. Dette skjedde gjennom workshops, foredrag og kunstutstillinger. Et bredt program ble til i samarbeid med blant annet NTNU, Krisesenteret, Kvinnefronten, Litteraturhuset, Mangfoldshuset, politiske partier og en rekke kunstnere.

POPUP Feministhus var et uttrykk for at kvinnebevegelsen i Trondheim ikke ville nøye seg med å kreve plass på etablerte arenaer; vi ville skape nye arenaer med deltagelse og likestilling i fokus fra start, på tvers av etablerte organisasjoner. Med POPUP Feministhus skapte vi et rom for diskusjoner, utstillinger og for å teste ut prosjekter. Vi håpet på et permanent feministhus, på sikt.

Fra 2017 hadde vi et politisk vedtak fra bystyret som støttet oss moralsk i arbeidet. 14. november 2018 ble et interimstyre for utvikling av et permanent feministhus etablert. Dette ga håp om at Trondheim ville bli den første byen i Norge i dette århundret som smykket seg med et permanent feministhus.

15. januar 2020 ble Feministhuset i Trondheim formelt stiftet. Huset ligger i dag i Kjøpmannsgata 51 i 1. etg. Huset er finansiert av Trondheim kommune, leieinntekter og medlemskap i Feministhuset. Huset ble i praksis stengt etter åpninga på grunn av koronapandemien. Høsten 2021 tok imidlertid aktiviteten seg opp takket være sterke kvinner som står sammen og får det til! Feministhuset vil videreføre engasjementet fra POPUP Feministhus, og være et sted for kvinneorganisasjoner og feminister av alle slag, organiserte og uorganiserte. 

Styret

Foreningen har et styre på 9 medlemmer inkl. 3 varamedlemmer. Styret er høyeste myndighet mellom årsmøtene. Styret skal holde møte når styreleder eller et flertall av styremedlemmene forlanger det.

Anne-Lise Aakervik

Anne-Lise Aakervik

Styreverv

Leder 2024-26

Telefon

E-post

Kari Dahn

Kari Dahn

Styreverv

Nestleder 2024-2025

Telefon

E-post

kari.dahn@gmail.com

Maggi Brigham

Maggi Brigham

Styreverv

Økonomiansvarlig 2024-2026

Telefon

E-post

kasserer@feministhuset.no

Astri Holm

Astri Holm

Styreverv

Styremedlem 2023-25

Telefon

E-post

Heidi Klokkervold

Heidi Klokkervold

Styreverv

Vara 2024-2025

Telefon

E-post

Randi Bakken

Randi Bakken

Styreverv

Styremedlem 2022-2024

Telefon

E-post

Elise Eikrem Rindarøy

Elise Eikrem Rindarøy

Styreverv

Styremedlem 2024-2026

Telefon

E-post

Aud Steinsbekk

Aud Steinsbekk

Styreverv

Styremedlem 2024-2026

Telefon

E-post

Inger Marie Bakken

Inger Marie Bakken

Styreverv

Vara 2024-2025

Telefon

E-post

June Sommer Strask

June Sommer Strask

Styreverv

Vara 2024-2025

Telefon

E-post

Kontakt oss

Kjøpmannsgata 51
7011 Trondheim

Styret: postmaster@feministhuset.no

Kunstutstillinger: kunst@feministhuset.no

Kvinnetekstivalen:
kvinnetekstivalen@feministhuset.no

Kvinnevandringer og Wall of Feminism: kvinnevandring@feministhuset.no

Skriv til oss

Takk skal du ha! Innsendingen din er mottatt!
Ups! Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
Vennligst prøv igjen.

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423