Ingrid Lorentzen

1972–

Ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett

Ingrid Lorentzen ble ansatt som ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett i 2012 – etter en lang karriere som ballettdanser, med store roller i inn og utland.

Lorentzen er født i Trondheim og fikk tidlig ballettundervisning ved lokale danseskoler, før hun i 1988 startet ved Statens balletthøgskole. I tillegg har hun studert ved flere læresteder i utlandet. Sitt store gjennombrudd fikk hun med Kjersti Alvebergs «Lokk» i Eurovisjonens konkurranse for unge dansere i 1991.

Fra 1997 ble hun fast medlem av Nasjonalballetten, fra 2000 som solist – med store roller bl.a. som Odette i Svanesjøen, Sukkerfeen i Nøtteknekkeren. Hun har også hatt mange roller på norske teaterscener.

Som ballettsjef har Ingrid Lorentzen markert seg med en rekke suksessfulle bestillingsverk. Hun har revitalisert Nasjonalballetten og gjort ballettkunsten mer synlig i hele landet. Hun har også satset målrettet på kvinnelige koreografer. Under hennes ledelse har Nasjonalballetten gjestet både Bolsjojteateret i Moskva, Royal Opera House i London samt ledende scener i Paris, Madrid, St. Petersburg, Hongkong og Shanghai. I 2015 ble hun kåret til «Director of the Year» av det internasjonale dansemagasinet «Dance Europe». «Nasjonalballetten UNG», som er en egen satsning på unge talentfulle dansere, er også et av hennes prosjekter.

Utforsk Wall of feminism videre

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423