Ingeborg Senneset

1985-

Kjent journalist, samfunnsdebattant og påvirker

«Til å gråte blod over…,» skrev Adresseavisens anmelder i 2017 da Ingeborg Senneset brakdebuderte med sin selvbiografiske sakprosabok: «Anorektisk». Aftenpostens anmelder var heller ikke i tvil: «Et rop fra bunnen av helvetet».

Senneset skriver ærlig om sitt eget liv, om skam, spiseforstyrrelser og annen selvskading, om angst og innleggelser i psykiatrien. Selv er hun ikke i tvil om at behandlingen hun fikk som pasient ved Østmarka, berget livet hennes. Samtidig er hun svært kritisk til deler av behandlingen, og til holdninger hun møtte. Hun har aldri fortalt hva hun veide på sitt sykeste, på den tida da onde tunger ga henne tilnavnet «det blonde skjelettet».

I dag er hun mest kjent som journalist i Aftenposten (siden 2013), påvirker (med langt over hundre tusen følgere), foredragsholder og samfunnsdebattant. Modig står hun fram i diskusjonsprogrammer på TV om følsomme tema, deriblant smertefulle erfaringer fra eget liv. Hun er heller ikke redd for å gå i strupen på vaksinemotstandere og andre konspirasjonsteoretikere som sprer sin skremselspropaganda i alle kanaler.

Våren 2019 ble hun invitert til å holde TEDxtalk i London blant annet om faren for en global pandemi.

Senneset vokste opp på Melhus, men flyttet til Trondheim da hun startet på videregående ved Katedralskolen. Hun fullførte sykepleierstudier ved Høgskolen i Sør-Trøndelag med toppkarakter på siste eksamen, selv om hun var svært syk, tidvis dødelig. Hun var inneliggende pasient i mer enn tre år til sammen.

I 2022 ga hun ut barne- og ungdomsboka: Ordbok for overlevelse. Men allerede i 2014 var hun en av bidragsyterne i antologien Nye norske stemmer og ble møtt med strålende kritikker. Flere priser har det også blitt: «Årets gullpenn» i 2020 (Vixen), Årets Medienavn 2021 (Kampanje), Mensaprisen samt NTBs språkpris i 2022. Hun er medlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN og reiser frivillig som rettsobservatør for forfulgte forfattere.

Utforsk Wall of feminism videre

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423