Kunstutstilling i januar

Kunstutstilling i januar

Utstillingsåret på Feministhuset i Trondheim starter med spennende tegninger og malerier. Utstillingen er åpen hver lørdag fra kl. 12-14.

Tegningene er av Maria Sandvik Solbjør, som er gjest fra Kristiansund. Utstillingen er en protest mot en idé om at en må produsere, være nyttig og prestere for å ha rett til sin eksistens. Den er en kritikk til et kapitalistisk verdisyn som er så indoktrinert at det preger hvordan vi opplever oss selv og hverandre. Den stiller spørsmål til hvordan vi forholder oss til tid, følelser og det vi skaper.

Maria er som nyetablert kunstner i en spennende fase som hun sier antakeligvis aldri tar slutt. For når slutter en kunstner å stille spørsmål ved verdien av det hun skaper? Hvordan bidrar et enkelt menneske til omgivelsene? Er det viktig?
Kan noe være verdiløst? Og hva med mennesket som skaper det?

Gjennom tegninger, video og performance utforsker hun verdispørsmålet. Tegningene er små og store mønstre på små og store ark. De formidler livets kontraster som kontroll og kaos, sårbarhet og styrke.
Under åpningen vil hun gjøre en performance som utforsker samme tema.

Samme dag er det lansering av en ny "utsett"-vegg som en del av utstillingen. Her får en kunstner som vi ikke har sett før, eller som har for liten produksjon til å fylle hele rommet vise seg frem. Første ut er Guro Aglen med sine malerier. Bildene er på samme måte som Maria sine en utforsking av form og mønster, som ved første øyekast ser ut til å være abstrakt, men når man studerer bildene kommer det frem figurer og assosiasjoner.

Siste lørdagen, den 27. januar, inviterer vi til en samtale om temaet i utstillingen: Hva gir et menneske verdi?

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423