Heksefest med Feministhuset og Ellen Alm

Heksefest med Feministhuset og Ellen Alm

Velkommen til heksefest på Feministhuset! Finn fram din indre heks, puss sopelimen og spiss hatten, her er det fritt fram for å kle seg ut! I historien har kvinner blitt undertrykt på mange ulike vis, og hekseprosessene står her i ei særstilling når det gjelder forfølgelse av kvinner. Hekseprosessene angrep kvinner som brøt med normer og skilte seg ut fra fellesskapet på noe vis. I vår moderne tid har vi tatt heksa tilbake og hun har blitt et feministisk ikon. Den 30. oktober inviterer vi alle til å ta fram sin indre heks og komme på heksefest på Feministhuset.

På heksefesten pynter vi til fest, vi har musikk, snacks og drikke for anledningen. Historiker og førstebibliotekar Ellen Alm fra Gunnerusbiblioteket kommer for å holde foredraget "Trolldomsprosesser i Trondheims len: bakgrunn, antall, sted og om Finn-Kirsten som var den siste henrettede".

Kveldens foredrag vil gå inn på bakgrunnen for hvorfor trolldomsprosessene oppsto. Hvor mange trolldomsprosesser kan dokumenteres i Trondheims len? Hvor i Trondheims len ble det ført prosesser og når? Foredraget vil nevne spesielt den siste heksebrenningen i 1674, trolldomsprosessen mot Finn-Kirsten. Hun ble henrettet på Galgeberget i Ila. Saken er spesiell på flere måter, blant annet fordi den uttrykte et kontinentalt lærd tankegods. Saken kom på uvanlig vis til å omfatte svært mange bedrestilte personer i Gauldal og Trondheim by. Den satte punktum for trolldomsforfølgelser i Trondheim. Om denne trolldomsprosessen har Alm skrevet bok (2014).

Billetter:
Ordinær: 100,-
Student/trygd: 50,–

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423