Gateskiltaksjon - Kvinnehistorisk natt!

Gateskiltaksjon - Kvinnehistorisk natt!

𝗚𝗮𝘁𝗲𝘀𝗸𝗶𝗹𝘁𝗮𝗸𝘀𝗷𝗼𝗻 – 𝗞𝘃𝗶𝗻𝗻𝗲𝗵𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝘀𝗸 𝗻𝗮𝘁𝘁
Tradisjonen tro blir det også gateskiltaksjon i Trondheim, for å synliggjøre kvinner, historiske som nålevende, i et ellers mannstungt bybilde. Dette vil skje umiddelbart etter programmet knytta til innlemming av ti nye kvinner i Wall of feminism er avslutta i Olavshallen

Velkommen til kvinnehistorisk natt 2022! Formålet med kvinnehistorisk natt er å synliggjøre kvinners plass i historien og samfunnet.

Når du kikker deg rundt i byen vil du fort merke at gatene er oppkalt etter menn, statuene forestiller menn og byrommet i likhet med resten av offentligheten er prega av menn. Når kvinnene ses i byen er det ofte som passive objekter på byens reklameflater, som nakne nymfestatuer i parkene, eller statuer av fiktive karakterer fra kjente litterære verk skrevet av menn. Hederlige unntak er Go' dagen, men hun er dessverre bortgjemt, og skulpturen av Cissi Klein. Vi ønsker mer synliggjøring av kvinners plass i historien og samfunnet.

Alle som ønsker å sette sitt preg på kvinnehistorisk natt, som denne gangen altså arrangeres på dagen, er velkommen. Kvinnegruppa Ottar Trøndelag og Kvinnefronten Trondheim stiller med skilt og oppheng.

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423