Blomsten og trollet - samtale med forfatter Mariam Rasouli

Blomsten og trollet - samtale med forfatter Mariam Rasouli

Feministhuset inviterer til arrangement med den norsk-afghanske forfatteren Mariam Rasouli. Lørdag 27. november kommer Rasouli for å snakke om sin debutbok Blomsten og trollet. Det blir også musikk ved Sara Fjeldvær fra Afryea Collective. Arrangementet er åpent og gratis.

Sara Fjeldvær - Foto: Bjørn Ànte Røe

Dette skriver forlegger: "Mariam Rasoulis debutroman "Blomsten og trollet" utspiller seg i Afghanistan under sovjetisk okkupasjon, borgerkrig og etter at Taliban tok makten og regjerte med hard hånd fra 1996 og frem til høsten 2001. Vi følger hovedpersonen Fatima fra hun er liten pike til hun som ung kvinne og for lengst mor blir forvist av den langt eldre ektemannen og må flykte ut av landet. Romanens historie er fortalt fra en kvinnes synsvinkel, der verden er rammet inn av både husets fire vegger og fysiske, kulturelle og religiøse murer som sperrer kvinner inne fra livet utenfor. Vold, overgrep og tvangsekteskap er stikkord, men også solidaritet og rivalisering kvinner imellom i en ekstrem mannskultur."

Berit Rusten har fulgt Rasouli i arbeidet med denne boken i 13-14 år. Fragmenter har blitt iscenesatt av Teater Polyfon, et teatertilbud for asylsøkere, innvandrere og immigranter som PanterTanter Produksjoner driftet. Noen avsnitt har tidligere blitt presentert på Popup Feministhus. Endelig kommer boken! Berit Rusten vil lede samtalen med Mariam Rasouli.

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423