10 nye kvinner løftes fram!

10 nye kvinner løftes fram!

Feministhuset markerer Kvinnehistorisk natt 2022 med innlemming av ti nye damer på Wall of Feminism, etterfulgt av gateskiltaksjon.

--

𝗡𝘆å𝗽𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗮𝘃 𝗪𝗮𝗹𝗹 𝗼𝗳 𝗙𝗲𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝗺 𝗶 𝗢𝗹𝗮𝘃𝘀𝗵𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻 𝟴. 𝗺𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮

Ti nye hederskvinner skal innta Wall of Feminism under årets markering av Kvinnehistorisk natt, 8. mai. Mens fjorårets historiske avduking av veggens første 30 kvinneportretter foregikk utenfor Olavshallen, er kunstverket, som snart teller 40 betydelige navn, flyttet inn under tak i Trondheims kulturelle storstue. Der blir begivenheten feiret med brask og fram – og med sykepleiernes malmfulle trommekorps i første rekke.

Årets nykommere omfatter et bredt spekter av kvinner med imponerende karrierer fra ulike samfunnsområder, noen unge og fremdeles svært aktive, mens andre har lagt størstedelen av et langt og særdeles respektabelt virke bak seg. Samtlige har sterk Trondheims-tilknytning.

Alle som er opptatt av en større synliggjøring av viktige kvinners liv og virke i byens offentlige rom er velkommen til å delta. Forslag til flere kandidater mottas også med takk. Vi har mange gode navn å ta av, juryens velfylte «venteliste» omfatter minst 30 gode navn. Veggen kommer garantert til å vokse i årene framover. Feministhuset i Trondheim og Olavshallen står sammen om arrangementet.

Sted: Avdukingen vil foregå i Olavshallen ved Wall of Feminism. Følg lyden av trommene.

Støtt Feministhuset – Vipps til 606685

Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.

Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423